Pálinkatár

A PÁLINKA hűséges társunk jóban – rosszban, örömben és bánatban, melyet már az ókorban alapvető gyógyszerként sikeresen alkalmaztak, része népszokásainknak, hagyományainknak, állandó szereplője ünnepeinknek. Sokunk örömére, napjainkban a PÁLINKA – megérdemelten – reneszánszát éli, ezt kívánja támogatni a 2008-ban megnyitott pálinkatárunk is.

Kínálatunkban csak a kiváló osztályú gyümölcsökből készült minőségi pálinkák szerepelnek. A hagyományos ízvilág – szatmári szilva, kecskeméti barack, szabolcsi alma – mellett bemutatjuk a pálinkák új generációjának – szeder, birs, bodza, kökény, fekete ribizli valamint az ízesített termékek, mint a mézes barack, szilva, málna – képviselőit.

E nemes párlatok megismerésében, kóstolásában, gyártási technológiájuk összehasonlításában pincemestereink – magyar, angol, német, orosz nyelveken – állnak szíves rendelkezésükre. Hisszük, hogy a pálinkát – a borokhoz hasonlóan – igazán szeretni csak akkor lehet, ha ismerjük és értjük is a pálinkakészítés alapjait, a párlatok típusait, ezért a kóstolási lehetőségek mellett az elkészítés folyamatának rejtelmeibe is igyekszünk beavatni vendégeinket.

A kóstolási lehetőségek – melyeket kívánság szerint tájegységek, gyümölcsök, kifőzdék alapján is tematizálunk – mellett szaküzletünk polcain 45 különféle beszállító terméke sorakozik. A kínálat – mely kb. 400 palackból áll – Magyarország kiváló termővidékeiről származik.